Održane dvije diseminacijske radionice u Zlatnoj Gredi i Bedekovčini

U okviru projekta Moj okoliš, moja budućnost! do sada su održane dvije diseminacijske radionice tijekom kojih su predstavljeni rezultati aktivnosti provedenih na projektu.

Prava radionica održana je 17. svibnja 2019. godine u Zlatnoj Gredi kraj Osijeka, a tijekom radionice predstavnicima organizacija civilnog društva predstavljena je suradnja koja je tijekom projekta ostvarena s osnovnim školama na području Krapinsko-zagorske županije, važnost volontiranja za školsko okruženje i uloga koju udruge civilnog društva mogu imati u obrazovnom procesu.

Druga radionica održana je 23. svibnja 2019. godine u Bedekovčini u okviru Županijskog stručnog vijeća građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama Krapinsko–zagorske županije. Zahvaljujući voditeljici Snježani Romić, nastavnicima su predstavljeni primjeri volonterskih akcija provedenih u Osnovnoj školi Stjepana Radić iz Brestovca Orehovičkog, ali i primjeri replikacije dobrih praksi u drugim školama u Županiji.

Volontiranje pozitivno utječe na školsko okruženje i doprinosi povećanju kohezije među učenicima, stoga su i učenici koji su bili uključeni u volonterske akcije, imali isključivo pozitivne reakcije nakon provedbe projekta.