Povodom dana obilježavanja tjedna biološke raznolikosti u okviru projekta Moj okoliš, moja budućnost! održano predavanje za učenike Osnovne škole Josipa Broza iz Kumrovca

U okviru projekta Moj okoliš moja budućnost!, a povodom dana biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Dijana Hršak, dipl. ing. agr., u Osnovnoj školi Josipa Broza u Kumrovcu održala je predavanje o bio raznolikosti zagorskog kraja. Učenici su tijekom predavanja naučili koje biljne i životinjske vrste žive u njihovoj neposrednoj blizini, na koji način biljke i životinje žive u zajednici, te zašto i kako dolazi do narušavanja biljne i životinjske raznolikosti.

Javna ustanova je, Osnovnoj školi, donirala i sadnicu hrasta kitnjaka koji će, uz sadnice oraha, lipe i javora, koji su kupljene i donirane Školi, u okviru projekta Moj okoliš, moja budućnost! biti zasađen u dvorište škole.

Projekt zajednički provode Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Forum za slobodu odgoja i Osnovna škola Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog. Održano predavanje dio je projektnih aktivnosti replikacije dobrih praksi školskoga volontiranja i aktivnosti vezanih uz obrazovanje o održivom okolišu, uspostavljenih u okviru Projekta, u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.